Om oss....

Kauko, Petra & Clara.

September 2010.

 

Vi gifte oss den 27 januari 2007 :-)

Diplomering godkänd 

2009-04-23 

Hej & välkomna hit till vår hemsida! 

Vi som har S*Cederskogens Norsk Skogkattuppfödning heter Petra & Kauko, vi bor i Tollarp som ligger en bit ifrån Kristianstad i Skåne.

Hur allt startade

Innan vi köpte Cedrus som är vår första skogis så hade vi 2 hundar, en "bondkatt" vid namn Tintin och en ns 22 europé som heter Mumindalens Silver Prinsessa "Sessan" hon bor i dag hos Kaukos föräldrar, Aili & Jaakko.
Tintin blev tyvärr påkörd i januari 2006 utanför vårt hus 12år gammal. Då beslutade vi oss för att aldrig mer ha någon katt ute, för kunde vår försiktige Tintin bli påkörd så kan alla det... Så då var ju frågan vad vi skulle ha för katt, förslagen var många Maine coon, norsk skogkatt, Bengal eller kanske en ocicat. Till slut enades vi om att det skulle bli en Norsk skogkatt. Vi var runt hos ett antal uppfödare och kollade.
Till slut fastnade vi för en liten kisse vid namn Cedrus hos Fridalakatter i Skåne. Å liten det var han, han var knappt en vecka när vi bestämde oss för honom. Sen var de bara att vänta... å vänta.
Under tiden som vi väntade på Cedrus blev vår gamla hund Ronja så dålig i sin cancer att vi fick ta det tunga beslutet att ta bort henne 11år gammal..... Som ni säkert förstår blev det mycket tomt och tyst här hemma, från att ha haft två katter & två hundar till en av var på mindre än en månads tid. Å vår längtan efter Cedrus blev ännu större.
Så kom då äntligen den dagen det var dags, vi skulle få hämta hem vår lille Cedrus, som vi längtat så efter! Han var precis allt vi kunnat önska oss. Kelig, pratig, social, vacker & alldeles underbar!
Så från den dagen har det varit självklart att det är skogis som gäller för oss! Å fler har det ju blivit genom åren ;-)

I september 2008 fick vi ett efterlängtat tillskott i familjen, då föddes vår dotter! Clara besäkte inte mindre än 20 kattutsställningar runt om i Sverige & Danmark tillsammans med oss under sitt först levnads år ;-))

I december 2011 blev vi tyvärr tvugna att fatta beslutet som alla djurägare helst vill glömma.. Vår 10,5 år gamla Schäferhund Trebökens Catja var så pass sjuk i sin cancer att det inte fanns mer vi kunde göra för henne.. :-(( Så nu springer hon så lätt fram, tillsammans med sin gamla vän Ronja i hundhimlen Det är med stor saknad vi minns all glädje som Catja givit oss genom åren.. Nu blir det inte fler hundar här... I alla all inte som det ser ut nu ;-)

I november 2013 föddes vår son Hugo.

Catjas egen sida ->

Uppfödning

Efterhand som intresset för rasen växte, växte också intresset för avel. Så i slutet av 2006 började funderingarna på att registrera stamnamn. Sen blev ju den stora frågan vilket stamnamn vi skulle ha.... efter otaligt med ideer så enades vi om att katteriet skulle heta Cederskogens & i januari 2007 fick vi vårt stamnamn S*Cederskogens registrerat!

Stamnamnet kommer från vår första skogis S*Fridalas Cedrus som betyder just Ceder. Att det sedan blev "skogens" föll sig ganska naturligt eftersom cedern är ett träd & att vi sedan föder upp just skogkatter :-)

Eftersom vårt intresse för rasen, utställning, avel -ja, ALLT! startade med just Cedrus så ville vi att Cedrus skulle bli en del av vår uppfödning. Men vi hade redan då insett att vi inte skulle hinna få några avkommer efter Cedrus innan han blev kastrat. 

Så med stamnamnet lät vi Cedrus bli en del av vår uppfödning för alltid!

 

/Petra & Kauko

Klicka på texten nedan för att komma till respektive bildgalleri: 

Familjens bildgalleri ->

Pojkarnas kattgård ->

Nya kattgården->

Clara's bildgalleri ->